top of page
Vyhledat

Zorganizujte si domácí pracovní koutek stylově

Vykouzlit si svou vlastní domácí kancelář není až tak těžký úkol. Bude vám stačit pohodlná židle a dostatečně velký stůl – a to přesně do chvíle, kdy budete potřebovat najít založené složky, detail rozpracovaného projektu, doplnit papír do tiskárny nebo najít funkční propisku.

Základem celého úspěchu je totiž dobrá organizace. Aby vaše práce z domu nebyla jen o tom, že si “odsloužíte” povinné hodiny, ale budete také dostatečně výkonní a zároveň se ve svém home office budete cítit příjemně, budete potřebovat svůj pracovní prostor promyslet z hlediska funkčnosti, ale také mu dodat na útulnosti.

Pokud patříte mezi fanoušky kouzla přírodních materiálů a zároveň prahnete po minimalismu, pak do vaší pracovny perfektně zapadnou dřevěné úložné boxy. Skvěle se hodí k uložení smluv a dokumentů, menší dřevěné bedny můžete použít na psací potřeby, náplně do tiskárny nebo jako obal na květináč, abyste si svůj pracovní prostor zkrášlili.

Velkou výhodou organizace věcí v kanceláří do bedýnek je to, že jsou krásně variabilní, dají se postavit na sebe a jednoduše tak vytvoříte regál s policemi. Na výběr máte většinou přírodní vzhled dřeva, opálený design nebo bedny s gravírováním. Neošetřené dřevo si můžete sami natřít požadovaným odstínem, aby ladilo se zbytkem vybavení kanceláře, nebo si boxy můžete pořídit už s nátěrem. Tento způsob organizace vám nabízí spoustu možností, jak mít krásný a stylový pracovní koutek, který bude zároveň funkční a schováte i případný nepořádek.

Občas je nutné některé dokumenty skladovat i dlouhá léta pro případ kontroly z příslušných úřadů. Pro tyto případy se skvěle hodí dřevěné truhly. Často umožňují použití zámku, takže budete mít možnost všechny důležité “poklady” zabezpečit a vyhnout se situaci, že si z důležitých smluv udělají vaše děti prostor pro svou uměleckou tvorbu.

K uložení drobnějších kancelářských pomůcek jako jsou nůžky, lepidla, připínáčky, sponky, razítka nebo náplně do koníka, můžete využít dřevěné organizéry, které mají přívětivé rozměry a pohodlně se vejdou i na menší stůl.

Další možností je klasika, kterou nelze nic pokazit, pokud zvolíte vhodný design ladící se zbytkem pracovního koutku, je dřevěná komoda. Ideální volbou je komoda s policemi, která má ovšem také zásuvky, do kterých uložíte menší kancelářské potřeby.

Teď, když už máte vše potřebné uloženo, nepořádek je ukryt na dně truhly, můžete se zaměřit na kreativnější část přípravy svého pracovního koutku – jeho výzdobu. Do kanceláře, kde většinu úložných prostor tvoří dřevěný nábytek a bedýnky, se jednoznačně hodí dřevěné doplňky a dekorace.

Dřevěné svícny na malé čajové svíčky působí minimalisticky a útulně zároveň. Když navíc sáhnete po neotřelém přírodním svícnu s ponechanou kůrou, dodáte celému prostoru ještě větší šmrnc. Dobrou službu prokáží také proutěné výrobky. Srdíčka, věnce, košíky, všechny tyto drobnosti se postarají o to, že váš pracovní kout nebude působit sterilně a budete se při práci cítit příjemněji.

Dřevěný stojánek na mobil je další organizační vychytávkou, díky které se vám už nestane, že budete zoufale hledat místo, kde jste telefon položili naposledy. A pokud vás nebude od práce odvádět nostalgická nálada, kterou mohou vyvolat krásné vzpomínky zachycené na fotkách, pak si v kanceláři rozhodně umístěte dřevěné fotorámečky. Klasické nebo s motivy na míru, všechny varianty udělají z vaší domácí kanceláře místo, kde budete trávit čas mnohem raději.

Na zeď si můžete pověsit stylové hodiny, abyste měli jistotu, že nezmeškáte žádnou online poradu, nebo si vybrat zajímavý plakát, který podtrhne celkovou atmosféru, kterou svému koutku chcete dodat.

Jako třešničku na dortu si do svého pracovního koutku vyberte také pěkný háček na oblečení nebo rovnou stylový dřevěný věšák. Svršky si tak nebudete muset odkládat na židli, ale jednoduše je v koutě pověsíte a máte uklizeno. V dřevěném provedení navíc působí elegantně a celý prostor příjemně provoní.

25 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page