top of page
Vyhledat

eŽena roku 2021: Šárka Srpová (8)

Aktualizováno: 13. 6. 2022

Hlasovat pro Šárku můžete pod pořadovým číslem 8 ZDE. Hlasování probíhá od 1. 10. do 31. 10. 2021 a z jednoho e-mailu se započítává jeden platný hlas.

VÍCE O PODNIKÁNÍ ŠÁRKY

Webové stránky: www.propleta.cz Začátek podnikání: 2014 Obor podnikání: e-shop s vlnami a přízemi a doplňky na pletení a háčkování

PODNIKATELSKÝ PŘÍBĚH

Co byl Váš důvod pro vstup do podnikání?

Důvodem byla rodinná situace. Se dvěma malými dětmi a vytíženým manželem se mi nepodařilo najít práci na částečný úvazek.

Měla jste při startu svého podnikání podporu rodiny či nejbližšího okolí?

Ano, podporu jsem měla. Potřebovala jsem ji hlavně po roce rozjezdu e-shopu, kdy jsem zjistila, že jsem nečekaně (a ve zralém věku) těhotná. Těhotenství nebylo úplně bezproblémové a porod se také dost zkomplikoval. V té době mi pomohla nejen rodina, ale i mé kamarádky, aby e-shop nepřestal fungovat. Jsem moc ráda, že jsem si i přes komplikovanou situaci udržela zákaznice a e-shop nezkrachoval.

Jaké momenty byly pro Vás nejtěžší a jakých úspěchů si nejvíce vážíte?

Jak jsem zmiňovala, doba po porodu, kdy jsem předpokládala, že budu mít výpadek v odesílání objednávek čtyři dny, a ten se protáhl na čtrnáct dní. A také úplné začátky, kdy jsem bohužel neměla žádného poradce, který by mi pomohl s administrací e-shopu a propojením veškerých funkcí. Úspěchy? Jsem hrdá, že mohu dovážet kvalitní italské příze, které na našem trhu dosud nebyly.

Jakých chyb byste se nyní již vyvarovala a co byste rozhodně ve svém podnikání neměnila a všem doporučila?

Každá chyba člověka někam posune, naštěstí si myslím, že jsem neudělala žádnou fatální chybu. Říkám si, že když člověk něco dělá s chutí a radostí, tak i přes drobné chyby se úspěch musí dostavit. Rozhodně bych neměnila sortiment, stanovila jsem si, že se budu zaměřovat na kvalitní přírodní materiál, i když je samozřejmě dražší než umělý. Doufám, že kvalita si zákazníka najde. Doporučila bych ostatních e-shopařům nabízet zboží, za kterým si stojí a které by si také sami rádi koupili.

36 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page