top of page
Vyhledat

eŽena roku 2023: Martina Petříková (7)

Aktualizováno: 2. 10. 2023

Hlasovat pro Martinu můžete pod pořadovým číslem 7 ZDE. Hlasování probíhá od 25. 9. do 5. 10. 2023 a z jednoho e-mailu se započítává jeden platný hlas.

VÍCE O PODNIKÁNÍ

Webové stránky: www.balickydoporodnice.cz

Obor podnikání: eshop s potřebami pro ženy do porodnice Jmenuji se Martina Petříková a jsem porodní asistentka, aktuálně na RD. Se svou rodinou žiji v Olomouci. Před dvěma lety jsem přišla s projektem Balíčky do porodnice, abych nejen svým klientkám ale i ostatním budoucím maminkám ušetřila starosti s nákupem nezbytných potřeb do porodnice.

PODNIKATELSKÝ PŘÍBĚH

Co byl Váš důvod pro vstup do podnikání?

Před dvěma lety jsem přišla s nápadem na Balíčky do porodnice. Jako porodní asistentka jsem se často setkávala s ženami, které měly balit tašku do porodnice a nevěděly si rady - co koupit, kde to sehnat, kolik toho bude potřeba. Setkávala jsem se i s těmi po porodu, které byly nešťastné z toho, co si to vlastně koupily a produkty jim vůbec nevyhovovaly. Říkala jsem si, že to určitě existuje, nějaký takový balíček, kde je všechno důležité. A ono úplně ne, alespoň ne z mého pohledu dostačující. Kdo jiný než porodní asistentka ví lépe, co žena v porodnici potřebuje. Tak jsem využila svých zkušeností a začala dávat dohromady první nápady. Následovaly hodiny vybírání těch opravdu nejlepších produktů, procházení dotazníků vyplněných od svých kolegyň a maminek, aby Baličky obsahovaly to nejdůležitější a nejlepší na trhu. Za podpory mého muže pak Balíčky získaly grafickou podobu a po roce příprav, plánování a rozmýšlení se, jestli do toho opravdu jít, byly Balíčky na světě.

Jaké momenty byly pro Vás nejtěžší a jakých úspěchů si nejvíce vážíte?

Nejtěžší byly začátky - pochyby, zda to vůbec má cenu, jestli to zvládnu, co bude, když se eshopu nebude dařit.

Za největší úspěch jsem považovala vůbec první objednávku, poté první pochvalný email od spokojené zákaznice a navázání spolupráce s několika partnery, kteří poskytují dárečky/vzorečky pro naše zákaznice.

Celkově je pro mne však největším úspěchem sice malý, ale funkční eshop, který přesně plní svůj cíl.

Jakých chyb byste se nyní již vyvarovala a co byste rozhodně ve svém podnikání neměnila a všem doporučila?

Na začátku jsme podcenili sílu online marketingu a dříve bychom oslovili odborníky v této oblasti.

Neměnila bych osobní přístup k zákazníkům. Naše zákaznice mají možnost mne kontaktovat i jako porodní asistentku, zkonzultovat se mnou například svůj porodní plán nebo jakýkoliv problém.




566 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page