top of page
Vyhledat

eŽena roku 2023: Linda Markusová (5)

Aktualizováno: 2. 10. 2023

Hlasovat pro Lindu můžete pod pořadovým číslem 5 ZDE. Hlasování probíhá od 25. 9. do 5. 10. 2023 a z jednoho e-mailu se započítává jeden platný hlas.

VÍCE O PODNIKÁNÍ

Webové stránky: www.walkingfish.cz

Obor podnikání: Výroba udržitelných oděvů Walking fish vznikla, aby mohla rozdávat radost a pohodlí. Aby ukázala, že i obyčejné muže být krásné, že černá je veselá a že méně je někdy více. Walking fish je malá ruční dílna, vytvářející jednoduché věci s citlivě vybranými detaily.Dbáme na udržitelnost a pečlivě vybíráme materiály, aby vznikla pohodlná móda nejen pro děti. Walking fish je Šárka a Linda.

PODNIKATELSKÝ PŘÍBĚH

Co byl Váš důvod pro vstup do podnikání?

Od malička mě zajímala móda. Věděla jsem, že přijde čas a něco se stane - budu tvůrcem udržitelné módy!

..jednou mi můj přítel namaloval pro štěstí rybičku s nohama a tak se mi zalíbila, že jsem okamžitě běžela do tetovacího studia a rybu si nechala vytetovat. To jsem ještě netušila, že příběh ryby teprve začíná:) uzrál čas a v hlavě se rodila jasná myšlenka, že tu chybí minimalistická udržitelná móda pro děti. Životní cesta mě spojila se Šárkou, která dokázala dát podobu mého nápadu a fyzicky ji zrealizovat. Když přišlo na to jak by jsme se měly jmenovat Walking fish byla jasná volba. Chodící ryba rozdává radost a každý ji miluje. To že se nám narodila dcera s vadou nožiček (pes equinovarus) bylo jen potvrzení, že nohy u nás hrají prim a to že jsem ve znamení ryby byl už dodatek.

Jaké momenty byly pro Vás nejtěžší a jakých úspěchů si nejvíce vážíte?

Když náš e-shop spatřil světlo světa byl pro nás průlomový okamžik, ale nevěděly jsme, že to je jen začátek a teprve teď to začíná. Neustále je to těžké. Naše úspěchy považuji, když můžeme být součástí Dyzajn Marketu. Je to největší market v ČR, který si vybírá jen ty nejlepší lokální tvůrce. To, když jsme se dostaly minulý rok mezi 7 nejlepších udržitelných značek. To že, lidi naši tvorbu chtějí a kupují ji.

Jakých chyb byste se nyní již vyvarovala a co byste rozhodně ve svém podnikání neměnila a všem doporučila?

Nečekat. Udělej věci hned. Nebýt dokonalá. Každý dělá chyby. Nebát se! Dělej to co cítíš, že chceš dělat, kam Tě táhne srdce = dělej věci srdcem. OPRAVDOVĚ.






295 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page