top of page
Vyhledat

eŽena roku 2023: Klára Bílá (1)

Aktualizováno: 2. 10. 2023

Hlasovat pro Kláru můžete pod pořadovým číslem 1 ZDE. Hlasování probíhá od 25. 9. do 5. 10. 2023 a z jednoho e-mailu se započítává jeden platný hlas.

VÍCE O PODNIKÁNÍ

Webové stránky: www.klarabila.cz

Obor podnikání: šperkařství Vyrábím osobité šperky, které si vybírají i slavné osobnosti. Moje cesta nebyla jednoduchá. Před několika lety jsem bojovala o život. Po náročné operaci mozku jsem si začala plnit své touhy a začala jsem vychovávat dvě děti sama. Řemeslo jsem se naučila sama a svůj život změnila. Nemoc se před dvěma lety vrátila znovu, ale i přes chemoterapii, ozařování a bez vlasů jsem svůj život vždy milovala.

PODNIKATELSKÝ PŘÍBĚH

Co byl Váš důvod pro vstup do podnikání?

Od mala jsem byla výtvarné dítě. Malovala jsem oleje, suché pastely, šila jsem na stroji, pracovala s keramikou. Hledala jsem díru na trhu a začala jsem vyrábět bižuterii. Potom si mě všimla modistka Libka Safr, pro kterou jsem dělala kolekci šperků. To mi otevřelo svět designu. Potom si mě všímala veřejnost a oslovil mě třeba Saša Rašilov pro výrobu snubních prstenů.

Jaké momenty byly pro Vás nejtěžší a jakých úspěchů si nejvíce vážíte?

Učila jsem se tak, že jsem dělala podřadné práce pro zlatnici, která mi vše vracela. Řemeslo jsem se musela naučit sama, metodou pokus omyl. Tak jsem i přišla o dost peněz, když jsem něco pokazila. Třeba diamant. I ten lze zničit a to schlazením, kdy praskne. Ale chybami se člověk učí... :-) A bylo těžké snu věřit, když Vás okolí úplně nepodrží.

Jakých chyb byste se nyní již vyvarovala a co byste rozhodně ve svém podnikání neměnila a všem doporučila?

Určitě si mnohem víc věřit. Jenom víra nás posouvá kupředu. Když tomu dáváme pozitivní energii už na začátku, je větší šance uspět. Jen jsem místo Kulturologi přeci jen UMPRUM měla zkusit.

Svoji práci naprosto miluji a mám radost z každého spokojeného klienta. Dělat radost lidem a ještě dostat zaplaceno je už samo o sobě výhrou.




203 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page