top of page
Vyhledat

eŽena roku 2020: Stanislava Adamcová (7)

Stanislava Adamcová musela celou svou dosavadní kariéru přenastavit po narození dítěte. Původní práce nebyla kompatibilní s rolí maminky a navíc se ukázalo, že starší syn bude potřebovat více péče, proto musí jeden z rodičů zůstat časově flexibilní. Při rodičovské dovolené tedy založila nejprve manufakturu Smeechof a o dva roky později i Domečky pro skřítky. Jedná se o slow toys, tedy hračky, které děti hned neomrzí, rostou a vyvíjí se s nimi a dokáží děti rozvíjet a stimulovat. Domeček pro skřítky není hračka, ale není to ani dekorace. Nedá se vlastně zařadit do žádné kategorie v internetových vyhledávačích. Pořídit si domů domeček pro skřítky znamená najít nové a jiné způsoby, jak si hrát.

Více o podnikání Stáni naleznete tady. Hlasovat pro Stanislavu můžete ZDE.

4 otázky pro Stáňu Adamcovou

1. Proč jste se rozhodla podnikat?

Podnikat jsem začala vlastně z nouze, ale teď jsem za to opravdu ráda. Jako zaměstnanec jsem už nebyla v těhotenství perspektivní, tak jsem chtěla pokračovat ve stejném oboru na ŽL. Miminko jsem brala s sebou ke klientům, což jde, pokud se ještě nepohybuje. S batoletem, nebo dvěma dětmi už je to utopie. Když nechcete děti brzy odložit, musíte si přenastavit život. Flexibilita, kterou podnikání nabízí, je ta největší devíza.

2. Jakou přidanou hodnotou jsou pro vás sociální sítě nebo jiné on-line kanály?

Sociální sítě, především Instagram, jsou pro mě jediný způsob, jak o sobě dát vědět zákazníkovi. Zatím. Moje podnikání potřebuje vizuální prezentaci, učím se s nimi tedy pracovat.

3. Vaše podnikání úzce souvisí s logistikou, byla to pro Vás na začátku velká výzva?

Výzvy jsem řešila spíše jinde než v dopravě. Jediný větší problém byl úplné omezení letů do zámoří letos v březnu a dubnu kvůli Covidu. Ztratilo či výrazně se mi zpozdilo opravdu hodně zásilek především do USA a můj opečovávaný 5hvězdičkový rating padal a padal. Tehdy jsem si uvědomila, že doprava je jednou z nejdůležitějších věcí, kterou zákazníci hodnotí.

4. Kolik balíků plánujete odeslat v příštím roce? Čekáte navýšení oproti předchozímu roku?

Domečky pro skřítky oslavily rok od registrace domény. Za ten rok se Domečky opravdu hodně posunuly, chtěla bych aby mi podobné tempo vydrželo i příští rok. Mám ještě jednu minimanufakturu a hodně dalších nápadů. Vždy mě překvapí, kolik se toho za rok dá udělat. Další kroky mám naplánované, tak uvidíme.

Hlasovat pro Stáňu můžete pod pořadovým číslem 7.

Z jednoho e-mailu se započítává jeden platný hlas. Z deseti žen budou vybrané 3 TOP eŽENY roku 2020 s nejvyšším počtem hlasů.

Slavnostní vyhlášení proběhne v rámci Dne podnikatelů ČR, termín bude upřesněn

39 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page