top of page
Vyhledat
Obrázek autoraIveta Kocmanová, AMSP ČR

eŽena roku 2022: Markéta Švrčková

Aktualizováno: 20. 9. 2022

Hlasovat pro Markétu můžete pod pořadovým číslem 9 ZDE. Hlasování probíhá od 20. 9. do 30. 9. 2022 a z jednoho e-mailu se započítává jeden platný hlas.

VÍCE O PODNIKÁNÍ MARKÉTY

  • Webové stránky: www.cernaovecka.cz, www.hatu.cz

  • Začátek podnikání: 2021

  • Obor podnikání: příze, oděvní doplňky


PODNIKATELSKÝ PŘÍBĚH

Co byl Váš důvod pro vstup do podnikání?

Vždycky jsem chtěla mít svůj e-shop, pořád jsem uvažovala, který obor by byl pro mě ten pravý. Dva dny před porodem jsem si krátila čekání na příchod miminka háčkováním čepice, to mě natolik pohltilo, že jsem se o rok později rozhodla vytvořit svůj vlastní e-shop a kolekci háčkovaných čepic, čelenek a nákrčníků. Další produkty se nabalovaly jako lavina, jeden nápad za druhým. Vše, co mám na e-shopu zatím vyrábím já (háčkované, pletené a šité produkty). O rok později jsem se rozhodla vytvořit druhý e-shop s norskou přízí, do které jsem se zamilovala.


Jak a kdy jste začínala?

Začínala jsem v prosinci roku 2020, samotný e-shop s čepicemi a doplňky jsem spouštěla v únoru. Během mateřské dovolené jsem si přivydělávala marketingem (před mateřskou dovolenou mě tato práce živila, pracovala jsem jako marketingový manažer v IT společnosti). Všechny peníze, které jsem si během tohoto roku vydělala jsem vložila do nákupu strojů a materiálu a učila se šít. O rok později jsem zase všechny peníze, které jsem si vydělala marketingem a prodejem čepic vložila do prvního nákupu 100 kg norské příze. Oba dva e-shopy jsem si vytvořila sama, dělám si grafiku, reklamu, prostě úplně vše. Vše dělám, když děti spí nebo když je manžel nebo babičky vezmou ven.


Jaké momenty byly pro Vás nejtěžší a jakých úspěchů si nejvíce vážíte?

Nejtěžší pro mě byly první 4 měsíce, když jsem otěhotněla s druhým synem, měla jsem strašné nevolnosti a v té době mi zrovna vrcholila hlavní podzimní sezóna. Bylo mi špatně z látek, pořád jsem byla jen unavená a spala. Z toho důvodu jsem musela prodej trochu utlumit a vypnout online reklamu. Zopakovat jsem to pak musela před porodem.


Vážím si toho, že mám od té doby dva krásné e-shopy, které jsou samostatné a vykazují hezký obrat. O zisku se zatím mluvit nedá, vše co vydělám, investuji zpět.


Redesign e-shopu v šestinedělí :-) Malý pořád spal a můj sortiment tak rostl, že jsem jej potřebovala upravit.


Jakých chyb byste se nyní již vyvarovala a co byste rozhodně ve svém podnikání neměnila a všem doporučila?

Asi nic není, čemu bych se vyvarovala. Chybami se člověk přece učí :-) V podnikání to ale platí obzvláště.


Doporučila bych tomu, kdo má sen podnikat, ať se nebojí. I s nulovým nebo malým kapitálem se dá růst, když máte podporu rodiny a přátel. Vybrat si produkt, který vás bude bavit i za 20 let. Srdcaři vždy zvládnou všechno!



226 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page