top of page
Vyhledat

eŽena roku 2022: Iveta Hlobilová

Aktualizováno: 20. 9. 2022

Hlasovat pro Ivetu můžete pod pořadovým číslem 2 ZDE. Hlasování probíhá od 20. 9. do 30. 9. 2022 a z jednoho e-mailu se započítává jeden platný hlas.

VÍCE O PODNIKÁNÍ IVETY

  • Webové stránky: https://www.artfashion.cz/

  • Začátek podnikání: 1996

  • Obor podnikání: S láskou a pokorou tvořím šperky a doplňky pro všechny, co mají rádi originalitu


PODNIKATELSKÝ PŘÍBĚH

Co byl Váš důvod pro vstup do podnikání?

Mám tři děti a začala jsem s přestávkami tvořit během mateřských dovolených. Po skončení té poslední, bylo podnikání logickým vyústěním mého dlouholetého snažení, které mělo u kamarádek a známých pozitivní odezvu.

Jak a kdy jste začínala?

Od malička jsem měla ráda tvoření všeho druhu. Inspirací mi byla babička a mamka, které pletly, šily, háčkovaly..... Po narození syna se mým koníčkem a později zaměstnáním stala tvorba autorských šperků technikou měkkého pájení. V současné době kombinuji zdravotně nezávadný cín se stříbrem s polodrahokamy, autorským sklem, skleněnými korálky, minerály, ručně malovaným přírodním hedvábím a kůží. Výsledkem mého snažení jsou kolekce cínovaných šperků, doplňků a kabelek, které mně pomáhá prezentovat jako modelka dcera MgA. Veronika Dusilová absolventka ateliéru Design kovu a šperku Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara na Západočeské univerzitě v Plzni. Těsně před pandemií Covidu19 mi dcera udělala e-shop a moc jí za to děkuji. Kromě vlastní tvorby pořádám kurzy zaměřené na výrobu šperků a ruční šití bot. Šperky a doplňky z mé dílny je možné si prohlédnout a zakoupit také v mém ateliéru spojeném s prodejní galerií v historickém centru Znojma v ulici Přemyslovců 128/7.

Jaké momenty byly pro Vás nejtěžší a jakých úspěchů si nejvíce vážíte?

Nejtěžší a to nejen po stránce pracovní, ale hlavně osobní byl rok 2014, kdy synovi lékaři diagnostikovali akutní leukémii. Ze dne na den se náš život přesunul na dlouhé měsíce do nemocnic.... Životu synovi zachránila transplantace kostní dřeně od nepříbuzného dárce. Největším úspěchem jsou pro mě spokojení zákazníci, kteří se rádi vrací a moje tvorba jim dělá život hezčím:-)

Jakých chyb byste se nyní již vyvarovala a co byste rozhodně ve svém podnikání neměnila a všem doporučila?

Myslím, že vše co mi soukromý i ten podnikatelský život připravil má nějaký smysl. Neohlížím se zpět žijí přítomnosti a raději se dívám dopředu.... Co bych doporučila? Asi to, aby lidé vybrali k podnikání obor, který mají rádi a těší je, protože když něco děláte s láskou, děláte to i dobře a zákazníci to poznají.



479 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page