top of page
Vyhledat
Ženy s.r.o.

3 zimní sporty pro zábavu i hubnutí

Zima je obdobím, které sice sportování úplně nenahrává, ale to ani zdaleka neznamená, že neexistují činnosti, díky kterým můžete hubnout, tvarovat postavu a zároveň si užít aktivní zábavu. V článku najdete inspiraci na tři zimní sporty.


Bruslení

Vyrazte na zimní stadion a užijte si bruslení na ledě. Pohyb je o kousek jiný v porovnání s in-line bruslemi, ale přesto pořádně zapojíte svaly na nohou, hýždích a zlepšíte i svou fyzičku. Bruslení je poměrně nenáročné na vybavení, kdy vám stačí pouze lední brusle a ideálně také teplé oblečení. Aktivním pohybem se pokuste strávit alespoň 30 minut, aby mohlo dojít k efektivnímu spalování tuků. Když s sebou navíc vezmete kamarádku nebo dítě, užijete si také plno zábavy.


Lyžování a snowboard

Tento tip obsahuje rovnou dva zimní sporty, které oba vyžadují přítomnost sjezdovky a dostatečné množství sněhu. Bohatě bude stačit, když si zamilujete alespoň jeden z nich. Lyžování i jízda na snowboardu totiž aktivně posilují svaly na nohou a pomáhají budovat fyzičku. Až vyřešíte, jak vybrat snowboard, čeká na vás další velký úkol v podobě držení rovnováhy, čímž navíc zapojíte i svaly trupu a víceméně celého těla. Množství spálených kalorií po dni stráveném na sjezdovce vás nakonec velmi příjemně překvapí.


Biatlon a běžkování

Při jízdě na běžkách spojíte poznávání krásné zimní krajiny s aktivním sportováním. Opět se velmi výrazně zapojují zejména nohy a spotřebujete značné množství kalorií. Při nastavení ostřejšího tempa, dáte svému tělu nový impuls ke zlepšování fyzické kondice a získáte efektivní aerobní trénink. Až se do jízdy na běžkách zamilujete, můžete vyzkoušet biatlon, který kombinuje více dovedností najednou, takže získáte další porci motivace na zlepšování a pravidelné tréninky. A kdo ví, možná za čas zkusíte i nějaký závod.

3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page