Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

O ženách, které dělají to, co milují
Domácí sirupy vaří Martina s láskou - k bylinkám, zákazníkům i synovi
vložila 8.6.2020
309 Your IP address (2a00:1ed0:17::9337) is not a member of allowed address range. Please, visit https://stream.exchange.cz, logon to your account and add this IP address to the list of allowed servers.

Domácí sirupy vaří Martina s láskou - k bylinkám, zákazníkům i synovi

Oslava? U Martiny! Sousedské setkání? Martina všechny pozve. Grilování na zahradě? Není problém. Martina Koníčková je společenský člověk a miluje dobré jídlo a pití. Zkušenosti sbírala v Rakousku i ve vlastní vinotéce a penzionu. Po rozchodu s přítelem stála ale po třinácti letech zase na začátku. A inspiraci pro svůj nový projekt našla právě u těch, které odjakživa hostí u sebe doma. Ty si totiž nemohli vynachválit její bylinkové sirupy.

Domácí sirupy všem chutnaly

Nejprve vše probíhalo pouze na rovině Marti nemáš ten sirup, co jsme u Vás pili atd.. později jsem si zjistila co je vše potřeba, zařídila jsem si sdílenou dílnu v Jirnech u Prahy a dnes nabízím sirupy od Sejkorky nejen na výrobu limonád v několika příchutích. Sirupy jsou vhodné do krémů na dorty, polévky na poháry, na výrobu smetanových nanuků, sorbetů, letních střiků s proseccem, nebo vínem,” vzpomíná dnes na svoje začátky. S malým dítětem doma vařila hlavně po nocích. A vymýšlela recepty, ve kterých její sirupy zákazníky nadchnou. Kubíček je pro Martinu i motivace, proč se živit podnikáním a být svou vlastní šéfovou. Práci si může lépe přizpůsobit rodinnému životu.

 

Z koníčku podnikání

Nejvíc sirupů si od ní kupují známí a známí známých. Do restaurací je podle Martina těžké prorazit. “Jeden číšník mi tady v Praze dal opravdu lekci: “ Milá paninko, to je  moc práce taková limonáda, nejlepší je cola, brčko a nemám ani žádné nádobí” ... to byl vcelku šok, ale ve většině podniků opravdu bojují s personálem. Je smutné, když vidíte, že majitel by byl rád, ale obsluha řekne, že je to moc práce a prostě to dělat nebudou... Na druhou stranu rozvážím sirupy u do zahraničí a tam to problém není,“ posteskne si Martina.

Do budoucna by ráda získala regionální značku. Pandemie nové koronaviru ale její plán přibrzdil. Doufá ale, že ne na dlouho. “Mám v plánu dělat i marmelády s bylinkami a ráda bych i řadu pro cukrovkáře se stevií místo cukru.” A jednou, když všechno půjde dobře, by měla ráda i vlastní kavárnu, kde by se Sirupy od Sejkorky objevily ve všech svých barvách.

 

 

TIP od Martiny:

Čokoládová pěna s levandulí

200g vysokoprocentní čokolády

3 vejce

1 lžíce tmavého cukru

250 ml smetany ke šlehání

1dcl levandulového sirupu

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také