top of page
Vyhledat

Víte, jak třídit kancelářský odpad?

Třídění je snadné, přesto některé kousky dokážou trochu zamotat hlavu. Popsaný papír patří do modrého kontejneru, PETka do žlutého. No, ale kam s takovým šanonem, který v sobě spojuje papír a kovové části? A co taková sponka? Třídění odpadu v kanceláři je občas trochu výzva. Takže jak na to?


Základ kancelářského třídění

Stejně jako doma i v kanceláři byste měli mít odpadkové koše pro každý druh odpadu. V kanceláři se vám bude určitě kromě směsného odpadu hodit také nádoba na plast a papír. V ideálním případě přímo u vašeho stolu – tím se všechno velmi zjednoduší. Co do těchto košů třídit a jak to dělat správně?


Kancelářské potřeby z papíru

Papír už v kancelářích naštěstí nejde tak na odbyt. Většina z nás už si netiskne e-maily, objednávky, faktury, zápisy z porad… Papírovému odpadu se však stále nejde úplně vyhnout. U stolu by nám proto neměl chybět koš právě na papír. Co do něj patří?

  • kancelářské papíry

  • obálky

  • kartonové krabice

  • drť ze skartovačky

  • sešity (klidně vcelku)

  • různé dokumenty, sešité papíry…

Naopak účtenky na termopapíru patří do směsného odpadu.


Kam se šanonem?

Co s deskami, které už dosloužily? Pokud jsou z papíru, určitě patří do modrého kontejneru. Šanony s vrstvou laminátu už se k dalšímu využití nehodí, a proto patří do směsného odpadu.


Kancelářské plasty

Plastový odpad je zatím nesmrtelnou klasikou. Kelímek od jogurtu, lahev od minerálky, nějaká ta pracovní záležitost no a koš na plasty pomalu přetéká. Co vše do něj vlastně patří?

Z kancelářských věcí určitě euroobaly a obaly od tiskovin.


Do směsného odpadu naopak patří třeba nefunkční sešívačka i děrovačka. To samé platí i pro psací potřeby. Kovové svorky pak patří do šedého kontejneru na kovy.


Chcete o třídění kancelářského odpadu vědět více? Podívejte se na video od Samosebou.cz!

19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page