top of page
Vyhledat

eŽena roku 2022: Petra Špotáková

Aktualizováno: 20. 9. 2022

Hlasovat pro Petru můžete pod pořadovým číslem 8 ZDE. Hlasování probíhá od 20. 9. do 30. 9. 2022 a z jednoho e-mailu se započítává jeden platný hlas.

VÍCE O PODNIKÁNÍ PETRY

  • Webové stránky: www.montehra.cz

  • Začátek podnikání: 2020

  • Obor podnikání: Výroba a prodej dětských dřevěných hraček


PODNIKATELSKÝ PŘÍBĚH

Co byl Váš důvod pro vstup do podnikání?

Vlastně to byl impuls od přítele. A stále se podnikatelkou moc necítím, prostě dělám co mě baví, ikdyž už to mnohdy přerůstá v tvrdou dřinu. Nicméně pro je největší odměna, spokojená maminka a usměvavé dítě - nebo naopak? :-)


Jak a kdy jste začínala?

Začínala jsem před Vánocemi a po pravdě jsem myslela, že to vzdám. Propojuji totiž zaměstnání a podnikání. Dopoledne pracuji jako asistent pedagoga a odpoledne jsem zavřená v dílně a tvořím. Stále máme vlastně garážovou firmu, žádné profi stroje, ale o to víc do práce dáváme naši lásku. Začalo to vlastně malou dřevěnou vkládačkou - Klíče což bylo klíčové pro další běh. Mnohokrát jsem si řekla do čeho jsem se to vrhla a teď máme už desítku možná i dvě desítky produktů a v hlavě nosím nápady, které potřebuji zrealizovat. Musela jsem naučit komunikaci se zákazníkem, dělat webové stránky, brousit, lakovat, balit, hledat dodavatele a mnoho dalšího se ještě naučit musím například marketing.


Jaké momenty byly pro Vás nejtěžší a jakých úspěchů si nejvíce vážíte?

Pro mne je nejtěžší stále komunikace se zákazníkem, prezentace sama sebe a své práce. A cením si každé pozitivní zpětné vazby která se ke mě dostane a možná ještě víc si vážím kritiky, která mě posouvá dál. Jsme lidé, tvorové omylní, děláme chyby, ale ty chyby nás mají poučit a posunout dál.


Jakých chyb byste se nyní již vyvarovala a co byste rozhodně ve svém podnikání neměnila a všem doporučila?

Vyvarovala bych se určité naivity a nevrhla bych se už do toho tak bezhlavě, ikdyž i ta nevědomost měla své kouzlo. A jak už jsem psala výše, chyba je kamarád, ukazuje nám cestu kudy jít. Já jsem za chyby ráda, jen se musíme naučit se z chyb poučit.

135 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page