top of page
Vyhledat

eŽena roku 2022: Denisa Huňatá

Aktualizováno: 20. 9. 2022

Hlasovat pro Denisu můžete pod pořadovým číslem 4 ZDE. Hlasování probíhá od 20. 9. do 30. 9. 2022 a z jednoho e-mailu se započítává jeden platný hlas.

VÍCE O PODNIKÁNÍ DENISY

  • Webové stránky: www.tvojeksandy.cz

  • Začátek podnikání: 2019

  • Obor podnikání: Výroba a zpracování textilií - výroba kšand


PODNIKATELSKÝ PŘÍBĚH

Co byl Váš důvod pro vstup do podnikání?

V podnikatelském prostředí se pohybuji už delší dobu. Společně s manželem podnikáme v oboru fotografie. Tato práce nás velmi naplňuje, ale bohužel v posledních letech je čím dál náročnější, v souvislosti s expanzí moderních technologií, se v tomto oboru stále udržet. Z tvorby kšand se nakonec stala aktivita, která mi pomohla překonat i náročné období Covidu, kdy jsme přišli o veškerou práci a fotografovat nebylo možné. Byla to pro mě terapie. A je to také příležitost, jak vyplnit sezónnost mé práce fotografky.


Jak a kdy jste začínala?

Zhruba tři roky zpět za mnou přišla dcera s nápadem,že bychom mohly společně vytvářet designové kšandy. Sama v tu dobu byla na mateřské dovolené a našla příležitost pro zajímavý produkt,který na trhu nebyl - dámské kšandy, které by měly všemožné vzory a motivy. Nápad jsme začaly postupně rozvíjet a posouvat dál. Značku jsme pojmenovaly „Tvoje kšandy“, protože Tvoje kšandy nejsou jen módní doplněk, mohou o svém majiteli vyjadřovat mnohem více. Může na nich mít napsané např. své motto, motiv svých zájmů nebo klidně i svou fotografii. Přišla nám škoda, že kšandy jsou vidět primárně na mužích, přestože je to doplněk, který lichotí také ženám. Nemusejí se jich bát ani ženy bujarých tvarů (jak sama dokazuji :).Hledaly jsme a zkoušely ideální materiály a zpracování než jsme došly k ideálnímu výsledku. Měly jsme barvitou vizi, ke kšandám jsme začaly ladit i další doplňky - trička, tkaničky, čelenky a vznikaly naše první autorské kolekce s vlastním potiskem.


Jaké momenty byly pro Vás nejtěžší a jakých úspěchů si nejvíce vážíte?

Nejtěžší moment byl přijít na to, jak kšandy ušít a jak správně navléct všechny spony. :) Velmi si vážím našich úspěchů - zvítězily jsme v krajských soutěžích: Rozjezdy, O2 Dáváme milion a v loňském roce nám udělalo radost 3. místo v soutěži Živnostník roku. Naši tvorbu jsme také představily v pořadu Sama doma a radostí je spolupráce s moderátorem Honzou Dědkem, který nosí Tvoje kšandy v pořadu 7 pádů a objevují se také v nové úvodní znělce.


Jakých chyb byste se nyní již vyvarovala a co byste rozhodně ve svém podnikání neměnila a všem doporučila?

Chyby jsou součástí tvorby, posouvají mě dál a vždy se z nich snažím ponaučit. Někdy nás chyba navede na zajímavý nápad, proto je vnímám spíš pozitivně. Těžko tedy říci, čeho se tedy vyvarovat. Vyvarovala bych se toho, že není možné zvládnout úplně vše sama - je dobré si najít odborníky, kteří dané oblasti rozumí. To je ale někdy pro malé podnikatele těžké a nemohou si dovolit. Určitě bych doporučila jít si za svojí vizí a nenechat se odradit neúspěchy a tím, že nejde něco hned na poprvé. Nebát se bláznivých nápadů a také vyjít ze své komfortní zóny. Právě za ní se mohou teprve dít ty správné změny.



260 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page