top of page
Vyhledat

eŽena roku 2021: Monika Buršíková (1)

Aktualizováno: 13. 6. 2022

Hlasovat pro Moniku můžete pod pořadovým číslem 1 ZDE. Hlasování probíhá od 1. 10. do 31. 10. 2021 a z jednoho e-mailu se započítává jeden platný hlas.

VÍCE O PODNIKÁNÍ MONIKY

Webové stránky: www.ponyriders.cz Začátek podnikání: 2021 Obor podnikání: prodej jezdecké oblečení a vybavení pro děti od 2 do 18 let a vybavení a potřeby pro poníky a koně

PODNIKATELSKÝ PŘÍBĚH

Co byl Váš důvod pro vstup do podnikání?

Toužila jsem po tom splnit si svůj sen!

Jako celoživotní milovnice koní jsem brzy s koníky začala seznamovat i děti. Kolem dvou let se na konících začaly vozit a já zjistila, že je u nás celkem problém sehnat hezké, kvalitní a neokoukané jezdecké vybavení pro děti a můj obchodní duch začal spřádat plány, jak by se toto dalo zlepšit .

Konkrétní semínko bylo zaseto v březnu tohoto roku a 2. 6. vykoukli PONYRIDERS.cz na svět.

Měla jste při startu svého podnikání podporu rodiny či nejbližšího okolí?

Ano, měla a velkou.

Vlastně největší pomocnou ruku mi podal můj tatínek, který se mnou naše s.r.o. založil a je mým společníkem.

Dále mám podporu ve svém manželovi, který trpělivě snáší to, že většinu večerů netrávíme spolu tak, jak předtím, protože já v plném nasazení pracuji.

Jaké momenty byly pro Vás nejtěžší a jakých úspěchů si nejvíce vážíte?

Přiznám se, že těžké chvíle jsem během svého podnikání zatím úplně nezažila, ale určitě mi bylo úzko, když jsem na první objednávku čekala 3 týdny. I přesto, že jsem věděla, že je to naprosto normální, zmocnila se mě lehká panika, jestli jsem v tom správném odvětví apod.

Naopak chvil a okamžiků, které mě zahřály u srdce, je hodně. Bude to znít jako klišé, ale nesmírně si vážím každé pozitivní zprávy od spokojeného zákazníka, fotky každého dítka v našem oblečení nebo fotky poníka s jedním z našich produktů.

PONYRIDERS jsou značkou, která si zakládá na prvotřídní péči o zákazníka. A tím zákazníkem může být jezdecká škola, která nakoupí zboží za pár tisíc anebo malá slečna, která si u nás ve stánku vybere ohlávku pro svého milovaného poníka...k oběma se budu/budeme chovat stejně a budou pro nás ti nejdůležitější na světě.

Jakých chyb byste se nyní již vyvarovala a co byste rozhodně ve svém podnikání neměnila a všem doporučila?

Mou radou pro všechny začínající podnikatelky a podnikatele je NEBOJTE SE! Nebojte se vykročit ze své komfortní zóny a udělat krok do neznáma. Běžte za svým snem, nebojte se uspět. Motivovaný člověk dokáže velké věci a ty dlouhé hodiny strávené u počítače vám vůbec nebudou připadat dlouhé, protože budete dělat to, co vás nesmírně baví a naplňuje...a to je vlastně to nejvíc!

A naopak, vyvarujte se škarohlídů, kteří tu odvahu nemají a nikdy mít nebudou, a proto budou mít tendenci vaše sny a vize hanit a zatracovat. A rozhodně se snažte o co největší personalizaci svého podnikání, ať je to otisk vás samotných. Raďte se s lidmi v oboru zkušenějšími, než jste vy sami, ale finální slovo musí být vždy vaše.

48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page