top of page
Vyhledat

eŽena roku 2021: Iveta Halešová (4)

Aktualizováno: 13. 6. 2022

Hlasovat pro Ivetu můžete pod pořadovým číslem 4 ZDE. Hlasování probíhá od 1. 10. do 31. 10. 2021 a z jednoho e-mailu se započítává jeden platný hlas.

VÍCE O PODNIKÁNÍ IVETY

Webové stránky: www.t-e-o.cz Začátek podnikání: 1996 Obor podnikání: výroba ekologického, přírodního čisticího koncentrátu

PODNIKATELSKÝ PŘÍBĚH

Co byl Váš důvod pro vstup do podnikání?

V roce 1996 jsme se vrátili z emigrace a mně byla nabídnuta spolupráce s velkou zahraniční firmou. Myslela jsem, že to bude na chvíli, ale během té doby jsem postupně vybudovala i další firmy. Pak v nějaké době přišel zlom - vyhoření a podnikání jsem na nějaký čas utlumila. Dnes jsem opět aktivně ve své firmě, produkt, který mám mně naplňuje a práce, kterou dělám, má smysl.

Měla jste při startu svého podnikání podporu rodiny či nejbližšího okolí?

Ano, ale nebyla velká, jelikož v té době všichni hledali, co a jak dělat. Ale minimálně morálně mi stáli po boku.

Jaké momenty byly pro Vás nejtěžší a jakých úspěchů si nejvíce vážíte?

Na začátku bylo nejtěžší, naučit se pracovat s časem, skloubit věci tak, aby měli smysl a vyhradit si čas, který patřil rodině, synovi a škole. V té době let 1996-1998 jsem měla k ruce výborného manažera za Švýcarska, staršího pána s velikou zkušeností a rozhledem. Pozoroval mně v práci, při jednáních a pak jsme si společně sedli a udělali zpětnou vazbu.

Na konkrétních situacích mi ukázal, co bylo dobře, co špatně, jaký budou mít má rozhodnutí vývoj a jak s informacemi naložit. Laskavě mi vytkl, co bylo špatně a poukázal na chyby. Byl to vzácný člověk, který mně velmi naučil komunikaci s lidmi. Dosáhla jsem velmi mnoho, daleko více, než mně kdysi napadlo. Podnikání přineslo i své stinné stránky, jako rozpad manželství. Ale i to ukázalo, kdo a jak umí ustát velké úspěchy nebo i velké pády.

Jakých chyb byste se nyní již vyvarovala a co byste rozhodně ve svém podnikání neměnila a všem doporučila?

Jednu z firem, které jsem do Česka a na Slovensko přinesla, byla Rakouská společnost, která v době podpisu smlouvy byla v rukou majitelů - starších bratrů, kteří ji po nějaké době byli nuceni prodat, jelikož už byla nad jejich síly. Smlouvy, které jsem v začátku s nimi podepsala, byly loajální a založeny na společné obchodní důvěře. Nový majitel vše změnil, já si to neohlídala a mí nejbližší spolupracovníci mně o ni připravili. Takže určitě je potřeba si pohlídat smlouvy při jakémkoliv pohybu ve vedení.

Mé dobré jméno, jako záruku čestného jednáni, ani ten pád nezměnil, a to bych neměnila.

Myslím, že i v dnešní době, je důležitá důvěra v člověka a dají se pak dělat příjemné obchodní strategie, které ještě pořád ctí důvěru a prospěšnost pro zainteresované.

40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page