Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

O ženách, které dělají to, co milují
Koláčové dobroty na Hit hitu
vložila 27.4.2021
309 Your IP address (2a00:1ed0:17::9337) is not a member of allowed address range. Please, visit https://stream.exchange.cz, logon to your account and add this IP address to the list of allowed servers.

Koláčové dobroty na Hit hitu

Vždycky jsem pekla, peču a budu péct. Ať jedu kamkoliv, beru koláč. Co kdyby byla chuť. Slaný? Sladký? Záleží na příležitosti. Těší mě, když lidem chutná a pro koláče se rádi vracejí. Mezi ty, co byli spokojení patří manželé Klusovi, Eliška Balzerová, Ondřej Slanina. Tomáš Čupr se na Apetit Pikniku rozhodoval, zda koláčky zabodují u zákazníků Rohlíku. Na rádiu Kiss: Doslova -  je to boží !!!!!!!! Fakt dobrota.... jestli je to přímo tvá práce, jsi jednička .) Barča, Michal a kolegové se do toho pustili, všichni jsou nadšení. Koláčky a koláče se rozšířily, díky Vám zákazníkům. Získaly mnoho ocenění (např. Regionální potravina Zápraží). Bez Vás by to prostě nešlo. Nakoupili jste a chutnalo. Díky velké podpoře, jsem získala ocenění Živnostník roku 2017, II.místo ve Středočeském kraji. Zase opět díky Vám. Bez Vás by to nešlo a velice si toho cením. 

A ten úplně první krok? Chtělo to špetku drzosti, kupu štěstí a obrovskou nálož upečené lásky k pekařskému řemeslu. Volám kam se dá, kde mohou koláčky přijít k chuti. Na trh na pražské náplavce?  Děkujeme, my už pekařství na trhu máme ...Ano máte, ale takové ne...Na druhém konci je chvilku ticho. “Tak je zítra přivezte.” Vezu, ještě teplé. Večer mi volají, že mám na sobotu místo. S úctou, nesmírnou radostí, děkuji a těším se. Říkám tomu štěstí, blažená chvíle. První vlaštovka, která pomůže mezi lidičky a třeba přibudou další. Postupem času, vlaštovky opravdu létaly a létají stále. Když mě někdo vyhodí oknem, dveřmi se vrátím.

 

Pekárna je dostupná pro místní i pro přespolní. Díky výhodné poloze na hlavní trati Praha - Plzeň jste od vlaku krásnou procházkou za 12 minut v Koláčových dobrotách. Dojezd z Prahy smykem za 30 minut, borcííí za 15 minut s pokutovým bločkem na stěrači. Ovšem nemusí mlsoun za koláči, koláče rády přijdou za mlsounem. Koláče dávám do krabic ještě teplé, poštou jsou u Vás druhý den.

 

Co činí dobrého řemeslníka tím, čím je? Praxe, praxe a zase jenom praxe. Nespočet upečených koláčů a koláčků, které jsou přivedeny k dokonalosti. Stále se učím, jako každý. Základem je skvělý recept a pak jen zkoušet, stále dokola. Péct, péct a zase péct. První dvojctihodný koláč? Před 14 lety, fotka poslána (tehdy) budoucímu manželovi na služební cestu do Číny. Jeho slova: “A proč mi to posílá? … Památné větě se zasmějeme i Tak s chutí do toho, držte palečky a budu velice šťastná, když mi pomůžete. Sdílejte, podpořte. Pomůžete.

 

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také