Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

O ženách, které dělají to, co milují
Vánoční kapr předal štafetu kuřecímu řízku
vložila 30.11.0001
309 Your IP address (2a00:1ed0:17::9337) is not a member of allowed address range. Please, visit https://stream.exchange.cz, logon to your account and add this IP address to the list of allowed servers.

Vánoční kapr předal štafetu kuřecímu řízku

Vánoce jsou za dveřmi a je na čase začít přemýšlet nad štědrovečerní tabulí. Mezi nejoblíbenější pokrmy se vedle kapra léta řadí kuřecí řízek v trojobalu s poctivým bramborovým salátem a plátkem citronu. Letošní hřeb štědrovečerní večeře je možné vykouzlit s Drůbežářským závodem Klatovy, který připravil tři tipy na nejoblíbenější trojobaly pro kuřecí řízky – a to ocení malí a velcí!

Šťavnaté kuřecí řízky si našly oprávněně své místo vedle tradičního kapra na slavnostní tabuli. Milují je děti i dospělí, ale není řízek jako řízek. Usmažit ho měkký a šťavnatý však není samozřejmost a může potrápit nejednu zkušenou hospodyňku. Proto Drůbežářský závod Klatovy přichází s tipy a triky na křupavé, pikantní nebo jemné vánoční řízky.

Lehčí a zdravější variantu pro ty nejmenší strávníky rodiče určitě ocení a mohou je také zapojit do samotné přípravy. Vděčnost a náklonost lze projevit i své drahé polovičce. Pikantnější varianta s trochou chilli, pořádně prosmažená na slunečnicovém oleji se tak některým mužům bude více zamlouvat. Ženy možná raději dají přednost jemnějším a šťavnatějším řízkům z kuřecích stehen spolu s čerstvými bylinkami. Souhra několika chutí a variant se na štědrovečerním talíři bude krásně vyjímat.

 

Kuřecí řízek pro tatínka: 250 g kuřecích prsou Drůbežářského závodu Klatovy, 2 vejce, 100 g hladké mouky, 100 g kukuřičné paprikové strouhanky, špetka chilli, sůl

Kuřecí řízek pro maminku: 250 g kuřecích stehenních řízků Drůbežářského závodu Klatovy, 100 g hladká mouka, 2 vejce, strouhanka a sůl, čerstvé bylinky (bazalku, tymián, petrželku a libeček)

Kuřecí řízek pro děti: 250 g kuřecích prsou Drůbežářského závodu Klatovy, 25 g špaldové mouky, 2 vejce, 30 g kukuřičných lupínků, sůl

Postup: Kuřecí maso omyjte a rozporcujte na kousky. Maso jemně opepřete a osolte. Připravte si několik hlubokých talířů a rozdělte do nich ingredience potřebné na trojobaly.

Do jednoho talíře dejte vajíčka, rozšlehejte vidličkou a postupně podle potřeby přidávejte. Osolené řízky pro děti obalte ve špaldové mouce a následně v cornflacích. Maso pro tatínka obalte v hladké mouce a potom v kukuřičné paprikové strouhance se špetkou chilly. A ty pro maminku vložte do hladké mouky a následně do strouhanky s čerstvými bylinkami. Všechny smažte z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové je můžete na chvilku položit na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný olej.

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také