Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

O ženách, které dělají to, co milují
Uvařte si horkou čokoládu jako z francouzské kavárny
vložila 30.11.0001
309 Your IP address (2a00:1ed0:17::9337) is not a member of allowed address range. Please, visit https://stream.exchange.cz, logon to your account and add this IP address to the list of allowed servers.

Uvařte si horkou čokoládu jako z francouzské kavárny

Také máte někdy sen o dokonalé chvíli?

Venku sychravo, ale my vyrážíme na víkendovou procházku pod heslem „užijeme si romantické brouzdání v centru“. Touláme se v uličkách a čas se zastaví. A pak objevíme kouzelnou malou kavárnu na rohu. Objednáme si horkou čokoládu. Prokřehlýma rukama sevřeme hrníček, napijeme se, a zalije nás… blaho. Tak bohatá, tak hustá… Přivřeme oči a polkneme; vychutnáme si každou vteřinu. A zas a znova… Blažení a šťastní odcházíme. Zachumláme se do kabátu a šály a vyrážíme ruku v ruce s lehce hloupoučkými úsměvy na tvářích. Hřeje nás láska, a to blaho stále cítíme v ústech.

 

Romantika s horkou čokoládou

Takže vy jste pořád ještě ten nevyléčitelný romantik! ???? Ale to je dobře.

Ta špatná zpráva je, že splnit si tuhle něžnou představu není tak jednoduché. 
Ve většině kaváren v Česku horkou čokoládu bohužel pořád neumí
a podávají hostům přeslazené kakao nebo škrobovitý pudink. Ne, že by kavárny s dobrou čokoládou nebyly. Ale jen tak náhodou na ně nenarazíte, musíte jít na jistotu.

Že bychom museli za romantikou a za hříšně dobrým Le Chocolat Chaud (horkou čokoládou) odletět do Paříže?
Kdepak, ušetřete, ale romantiku nevzdávejte. Připravte si báječnou horkou čokoládu doma???? Není to vůbec těžké! 

 

Jak na domácí horkou čokoládu

Stačí vlastně jen spojit dvě základní ingredience: čokoládu a mléko.

Zásadní přitom ale je… kvalita a poměr.

A zapomeňte na velkou sklenici kakaa s marshmallows. Hříšně temné Le Chocolat Chaud vám v Paříži naservírují jen do malého šálku. A i ten budete mít docela problém vypít.

 

Na „pařížskou“ horkou čokoládu (1 šálek) potřebujete:

50 g čokolády (70 % kakaa)
70 ml plnotučného mléka

Příprava:
V kastrůlku (nejlépe na vodní lázni) ohřejte mléko. Ztlumte plamen a vsypte nasekanou čokoládu nebo pecičky a míchejte, dokud se dokonale nerozpustí. Čokoláda by se měla rozpustit v mléce teplém cca na 70°C.

Na kvalitě opravdu záleží. U čokolády i u mléka.
Mléko použijte plnotučné (min. 3,5 % tuku) a nejlépe čerstvé. Můžete také smíchat mléko s trochou smetany.
Čokoládu použijte vysokoprocentní. Nejlépe se vám bude pracovat s čokoládovými pecičkami.

Kde koupíte kvalitní čokoládové pecičky? ZDE.
Pokud budete připravovat horkou čokoládu pro děti, snižte procento kakaa (50+ %) a můžete přidat o něco více mléka

Čokoládu si můžete vychutnat takto samotnou nebo ozdobit kopečkem šlehačky.

 

A romantické procházce nic nebrání. Jen na konci se ruku v ruce vrátíme domů, uvaříme si horkou čokoládu a pustíme si třeba Amélii z Montmartru ????

 

Jestli horké čokoládě propadnete (jakože ano), určitě se vám budou hodit tipy:

- jak si vychutnat horkou čokoládu 10x jinak

- jak si připravit horkou čokoládu i o něco zdravěji

Na blogu www.zdravescokoladou.cz si můžete pročíst kompletního průvodce přípravou horké čokolády:

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také