Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

O ženách, které dělají to, co milují
Letos na gril: jedině mleté kuřecí maso!
vložila 19.5.2020
309 Your IP address (2a00:1ed0:17::9337) is not a member of allowed address range. Please, visit https://stream.exchange.cz, logon to your account and add this IP address to the list of allowed servers.

Letos na gril: jedině mleté kuřecí maso!

Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druh masa. Je chutné, lehce stravitelné a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. Drůbežářský závod Klatovy nabízí Kuřecí mleté maso stehenní 100% masa, které nyní můžete zakoupit v obchodech Lidl, Tesco Kaufland. Díky kvalitnímu zpracování a dodržování přesných zásad při zpracování výrobku se jedná o jedno z nejkvalitnějších mletých mas na českém trhu. Šťavnatý, chutný a přitom lehký hamburger z Drůbežářského závodu Klatovy je vrcholem každé grilovací sezony. A navíc: najdete zde i tipy na veřejná grilovací místa ve vybraných městech České republiky!

Kuřecí maso jako výborný zdroj proteinu

Kuřecí mleté maso je bohaté na bílkoviny, podporuje růst svalové hmoty i její regeneraci. Díky nízkému obsahu tuku a nepatrnému množství cholesterolu je vhodné jak pro náročné sportovce, tak i pro malé strávníky. Možností využití kuřecího masa v kuchyni je celá řada.  Můžete ho použít například pro odlehčenou variantou hamburgerů, které se staly oblíbenou pochoutkou nejen v letošní sezoně.

Kvalitní zpracování

Zárukou vysoké kvality masa je dobrá stavba těla kuřat a čerstvá svalovina z kuřecích stehen či prsou. Vzhledem k použití moderního způsobu řezací technologie, která nenaruší svalové vlákno, získá maso nadstandardní jakost. Díky rychlému zpracování a způsobu podchlazení pořídíte v obchodech maso vždy čerstvé.

Welfare – dodržování ochrany pohody zvířat

Welfare v sobě zahrnuje všechny zásady správného chovu zvířat. V případě DZ Klatovy jde o principy chovu kuřat. Jedná se především o kvalitní podestýlku, dostatek prostoru, vyvážený zob, čerstvou vodu, ideální teplotu a mnoho dalších aspektů, které jsou potřeba pro dobrou kondici kuřete. DZ Klatovy klade důraz na dodržování těchto pravidel o všech svých dodavatelů. Nejvyšší standardy welfare současně zajišťují i tu nejlepší kvalitu masa.

Dlouholetá tradice a ocenění

Drůbežářský závod Klatovy je společnost s více než padesátiletou tradicí, která využívá při zpracování drůbežího masa ty nejmodernější technologie. Výrobky z Klatov pravidelně získávají mnoho ocenění, ať už je to značka Klasa, Regionální potravina nebo Cechovní norma.

Letní recept z Drůbežářského závodu Klatovy: burger z kvalitního masa, díky kterému bude hamburger chutný a šťavnatý.

Lahodný a lehký hamburger

Burger

500 g mletého kuřecího masa z DZ Klatovy, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 lisované stroužky česneku, 1 lžička bazalky, 1/2 lžičky oregana, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 ks nadrobno nakrájené bílé cibule

Pečivo

4 celozrnné bulky na burgery

Dresing

100 g nízkotučného jogurtu, 1 lžíce kremžské hořčice, 1/2 bazalky, šťáva z 1/2 limetky, 1 stroužek lisovaného česneku

Náplň

2 rajčata, baby salátek, 1 nízkotučný sýr (může být i mozarella), 1 červená cibule.

Postup: Nejdříve si připravte maso a smíchejte jej s výše uvedenými ingrediencemi. Směs rozdělte na čtyři části a vytvarujte stejně velké koule. Maso zmáčkněte do placky, aby mělo trochu větší průměr než bulka. Udělejte do masa důlek, aby se nenafouklo.  Opékejte na grilu zhruba 4 minuty z každé strany. Také pečivo můžete na 2 minuty přidat rozříznutou stranou na rozpálený gril. Poté obě poloviny namažte dresingem. Hamburger skládáme v pořadí: spodní bulka, lístky salátu, kolečka cibule, hotový burger, plátek sýra, kolečka rajčete a horní část bulky.

TIPY na veřejná griloviště v České republice:

Praha - Na Košíku v Praze 15, Centrální griloviště Praha 13

Brno - Pod Dymou, na Kozí Horce a Sokolovské koupaliště, Kraví Hora

Plzeň – Senecký rybník ‚‚Senečák‘‘

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také