Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Více informací

O ženách, které dělají to, co milují
Co všechno jsem se naučila v práci ve 4* golfovém resortu? Aneb krutá a vtipná realita!
vložila 13.5.2019
309 Your IP address (2a00:1ed0:17::9337) is not a member of allowed address range. Please, visit https://stream.exchange.cz, logon to your account and add this IP address to the list of allowed servers.

Co všechno jsem se naučila v práci ve 4* golfovém resortu? Aneb krutá a vtipná realita!

Dostala jsem se k práci ve 4* golfovém resortu v Guernsey. Je to tu natolik zajímavé, že alespoň částečně musím sdílet, co se tu děje. Práce v pohostinství je celkově velmi specifická (kdo zná, ví). Tady je to ovšem ještě trochu ostřejší díky tomu, že je resort celkem známý a nachází se na velmi malém ostrově! Navíc byl nedávno prodán známému miliardářovi ( o tom ale později).

Pracuji v restauraci, která má dohromady přes 200 míst. Hrozně bych si přála, abyste si situace, do kterých se dostávám uměli představit živě, jako si to pamatuji já

Nicméně, tohle je tedy to, co jsem se tu naučila:

  1. Vysvětlit člověku, který neumí anglicky, jak má přijímat platby a poté je správně zpracovat (pomáhá jazyk rukou a nohou)

2. Jak vypadat, že vím co dělám, i když nemám páru a dělám to poprvý

3. Jak držet v ruce 4 talíře, volat na kolegu a vysvětlovat mu, co má udělat a kam má jít a druhou rukou se snažit přijmout platby (nechtěla bych se u toho vidět )

4. Jak dávat trénink lidem, kteří na to mají vysokou školu po mé týdenní zkušennosti v oboru (ano, říkala jsem lidem, co na to mají vzdělání i zkušenosti, co mají dělat)

5. Usmívat se, i když vidíte, že je všechno na hovno

 

6. Přimět pracovat kolegy, kteří nechtějí pracovat (velmi důležitá schopnost, která se bude vždy hodit)

7. Postavit se operačnímu manažerovi a říct mu, že něco dělá špatně hned jeho první pracovní den (ano, nebojím se toho)

8. Dávat úkoly, operačnímu manažerovi, co má všechno udělat (poslal mě někam, ale pak to stejně udělal )

9. Uvítat a posadit 10 stolů v 10 minutách a vypadat u toho v pohodě (normálně je to tu práce pro 3)

10. Jak se usmívat a v klidu pracovat, i když víte, že máte plnou restauraci a nedostatek zaměstnanců (dějě se dost často)

11. Jak vzít naráz deset talířů, i když jsem si myslela, že maximum je 6

12. Jak mít přehled o tom, co dělají vaši kolegové mezitím co sami pomale utíkáte

 

13. Jak být milá, i když vysvětluju kolegovi pět minut, co znamená v angličtině slovo soap

14. Jak uklidnit manažera, kterej je vystresovanej hned na začátku eventu (ano, i to se stává)

15. Jak vysvětlit umývači nádobí, že musí jít ven a donést my židli, i když neumí ani slovo anglicky (opět ruky a nohy)

16. Jak se dorozumívat na dálku beze slov přes půlku restaurace, když nemáte čas 5 sekund, abyste došli za kolegou

17. Jak se nerozčílit, když je všechno naruby hned od začátku

18. Jak naučit kolegu vstávat a chodit do práce v čas

19. Jít do kuchyně a nachystat jídlo pro hosty, když zjístíte, že kuchař nemá párů

20. Jak zakrýt, že se nic neděje, i když nemáte kuchaře a lidi v restauraci po vás chtějí jídlo 

 

A jak se u toho všecho bavit a nezbláznit  (Velmi důležité).

Plánuji také napsat, jaké bizarní situace se ti staly. některý z nich jsou fakt pecky! 

Nahlásit obsah

Co je s obsahem v nepořádku?

Sdílet obsah

Vyberte ze svých kontaktů

Čtěte také